2024-ieji mums visiems suteikė labai mažai tikėtiną socialinės žiniasklaidos superžvaigždę: Varškė. Ir tai ne tik internetinis ažiotažas. 2024 m. „MyFitnessPal“ vartotojai varškės varškės įdėjo 35% daugiau kartų nei 2023 m.
Iki šiol šiais metais „MyFitnessPal“ vartotojai visame pasaulyje užregistravo 7 milijonus svarų varškės!
Influencerai gamindami naudoja šį retro ingredientą paplotėlis, picaIr netgi fudge. Varškė iš paprasto Jane maisto, kurį valgote norėdami numesti svorio ir auginti raumenis, tapo šiuo metu būtinu ingredientu.
Visas šis kulinarinis kūrybiškumas vyksta todėl, kad žmonės žino, kad jiems reikia gauti pakankamai baltymų. Baltymai padeda ilgiau jautiesi sotus ir laikykite liesą raumenį net kai numetate svorio.
Varškė praktiškai yra baltymų sinonimas – apie 25 gramai už puodelį, tačiau šis universalus pieno produktas siūlo ne tik baltymus. Gavome „MyFitnessPal“ registruotos dietologės Stephanie Tarnacki mitybos sampratą apie varškę ir patarimus, kaip jį įtraukti į savo mitybą.
1. Tai probiotikų jėgainė
Probiotikai yra naudingos bakterijos, kurios vaidina lemiamą vaidmenį palaikant žarnyno sveikatą.
Kaip ir jogurtas, taip ir varškė gali būti a geras probiotikų šaltinis. Tiesiog būtinai ieškokite prekės ženklo, kurio etiketėje būtų nurodyta „gyva ir aktyvi kultūra“, sako Tarnackis. „Tai užtikrina, kad yra gyvų bakterijų, kurios gali pagalba virškinimo sveikatai padidindami sveikų bakterijų kiekį jūsų žarnyno mikrobiome.
Kai kurių teigimu, į savo racioną įtraukę maisto produktų, kuriuose gausu probiotikų, galite pagerinti virškinimą, sustiprinti imuninę sistemą ir pagerinti bendrą žarnyno sveikatą. tyrimai.
Dietologo patarimas: Pabandykite į savo rytinį kokteilį įberti kaušelį, naudokite jį kaip kreminio padažo pagrindą arba tiesiog mėgaukitės su šlakeliu šviežių uogų ir šlakeliu medaus, kad papildytumėte savo dieną probiotikų. „Jūs netgi galite jį pridėti prie saldžių patiekalų, tokių kaip blynai ir vafliai“, – sako Tarnackis.

2. Tai gali padėti išvengti tam tikrų ligų
Reguliarus pieno produktų, pavyzdžiui, varškės, vartojimas siejamas su mažesne kelių lėtinių ligų, pvz 2 tipo diabetas ir tam tikros vėžio rūšys, įskaitant gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžį, šlapimo pūslės vėžį, skrandžio vėžį ir krūties vėžį. Tyrėjai mano, kad tai gali būti dėl pieno produktuose esančių bioaktyvių junginių ir esminių maistinių medžiagų.
Studijos rodo, kad pieno produktų kalcis, vitaminas D ir kitos maistinės medžiagos gali padėti reguliuoti insulino kiekį ir sumažinti 2 tipo diabeto riziką.
Dietologo patarimas: Siekiant maksimaliai padidinti galimą naudą, Tarnackis rekomenduoja varškę derinti su viso grūdo krekeriais ar daržovėmis. Pluoštas taip pat padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir gali padėti užkirsti kelią 2 tipo diabetui.
3. Tai gali padėti numesti svorio
Jei ketinate mesti svorį, mažai kaloringas maistas yra pagrindinė dieta. Mažai kalorijų turintys maisto produktai su daugybe sočiųjų baltymų? Štai čia varškė tikrai gali išgelbėti situaciją.
Vienas puodelis varškės turi ką tik 183 kalorijos ir 25 gramai baltymų, todėl tai puikus užkandis ar maisto papildas, nepridedant daug kalorijų. Jame taip pat yra didelis baltymų kiekis prisideda prie pilnatvės jausmopadedantis pažaboti alkį ir sumažinti bendrą suvartojamų kalorijų kiekį.
Dietologo patarimas: Jei norite įtraukti varškę į svorio metimui palankią dietą, apsvarstykite galimybę ją derinti su mažai kalorijų turinčiais vaisiais ir daržovėmis, kad būtų maistingas užkandis. „Rinkitės mažiau riebalų turintį variantą, kad gautumėte visą naudą be riebalų“, – sako Tarnackis.
Linksmas faktas: Ar žinojote, kad MyFitnessPal turi vieną didžiausių pasaulyje maisto duomenų bazių, kurioje yra daugiau nei 19 milijonų maisto produktų? Stebėkite savo baltymus ir daugiau programoje!
Kai kitą kartą eisite prekybos centre pieno produktų koridoriumi, apsvarstykite galimybę pasiimti vieną ar dvi varškės pakuotes, kad pamatytumėte, kaip ji gali suteikti įvairumo, maistinės naudos ir (žinoma) daug baltymų jūsų kasdieniams patiekalams ir užkandžiams.
Štai keli „Tarnacki“ apsipirkimo patarimai, kai kitą kartą rinksitės varškės sūrį:
- Jei norite sumažinti kalorijų ir sočiųjų riebalų kiekį, rinkitės neriebius arba neriebius produktus.
- Daugelyje varškės prekių ženklų yra daug natrio. Jei reikia apriboti natrio suvartojimą, rinkitės „sumažintą natrio kiekį“ arba „be druskos“.
- Rinkitės paprastas veisles, kuriose nėra pridėto cukraus, ypač kai svarstote aromatines galimybes.
- Atsižvelkite į varškės dydį. Tai priklauso nuo asmeninių pageidavimų, tačiau mažos varškės veislės paprastai būna šiek tiek aštresnės ir rūgštesnės nei didelės varškės.
Dažnai užduodami klausimai
Ar galiu valgyti varškę, jei netoleruoju laktozės?
Varškė yra pieno produktas, todėl, pasak Tarnackio, jei netoleruojate laktozės arba esate jautrus pieno produktams, geriau jo vengti, kad išvengtumėte šalutinio poveikio skrandžiui.
Kaip receptuose naudoti varškę?
Tarnackis sako, kad varškė gali būti naudojama kaip jogurto pakaitalas kepiniuose arba vietoj rikotos pikantiškuose patiekaluose. Taip pat galiu įmaišyti į kiaušinius arba kokteilius, kad padaugėtų baltymų.
Kas yra sveikesnis jogurtas ar varškė?
„Abu yra puikūs variantai“, – sako Tarnackis. Jos patarimas? Jei renkatės jogurtą, būtinai rinkitės neriebų, nesaldintą variantą. Jei norite varškės, rinkitės neriebią ir mažiau natrio turinčią versiją.
Ar gerai valgyti varškę kiekvieną dieną?
Varškės sūryje gali būti daug sočiųjų riebalų, pažymi Tarnackis. Kol likusioje dietos dalyje gausu nesmulkintų grūdų, liesų baltymų, vaisių ir daržovių, varškė gali būti puikus kasdienis pasirinkimas. „Saikingumas yra raktas į viską“.
Kodėl prieš miegą valgyti varškę?
„Bet kuriuo paros metu galima valgyti varškę“, – sako Tarnackis.
Esmė
Varškė yra daugiau nei baltymas. Jo probiotinė nauda, galimas ryšys su sumažėjusia lėtinių ligų rizika ir mažas kalorijų kiekis leidžia puikiai papildyti bet kokią dietą.