Daugiau nei 95 procentai pramoninių teršalų, tokių kaip dioksinai ir PCB, poveikis žmonėms yra iš žuvų, kitos mėsos ir pieno.
Lyginant raumenų mėsą tiesiogiai, be susijusių organų, tokių kaip žarnynai, maisto ligų dažnis „gali būti žymiai sumažėjęs“, kaip ir antibiotikų poveikis „pesticidai, arsenai, dioksinai ir hormonai, susiję su įprasta mėsa“. Šiuo metu JAV maisto ir vaistų administracija patvirtino septynis hormonų vaistus, kad padidintų pieno ir mėsos gamybą. „Europos Sąjungoje yra visiškas draudimas tokiam naudojimui“, – tačiau. Vis dėlto net ir be švirkščiamų hormonų gyvūniniai produktai natūraliai turi hormonų, nes jie yra kilę iš gyvūnų. „Pateikta kiaušiniai labiau prisideda prie estradiolio (estrogenų) mitybos nei jautienos, nesvarbu, ar gyvūnas yra teisiškai gydomas hormonais, ar ne“. Galų gale, kiaušiniai kyla tiesiai iš vištos kiaušidžių, taigi, žinoma, jie plaukioja su hormonais. Bet jei jūs tiesiogiai augate tik raumenų mėsos ar kiaušinių baltymų baltymų, jums nereikia įtraukti reprodukcinių organų, antinksčių ar bet kurio iš susijusių hormonų.
„Cheminė sauga yra dar vienas rūpestis mėsa, gaminama pagal dabartines gamybos sistemas.“ Yra cheminių toksiškų vaistų ir pramoninių teršalų, kurie kaupiasi maisto grandinėje, pavyzdžiui, pesticidai, PCB, sunkieji metalai ir aparatai, tačiau nėra maisto grandinės su auginama mėsa. Mes galėjome gaminti visus norimus tunus su nuliniu gyvsidabrio.
Kai Pasaulio sveikatos organizacija nustatė, kad perdirbta mėsa buvo žinoma žmogaus kancerogenas ir neapdorota mėsa, tikėtina žmogaus kancerogenu, ji net nekalbėjo apie kancerogeninius aplinkos teršalus. Kai tyrėjai išbandė mažmeninę mėsą, kad būtų „33 chemikalai, turintys apskaičiuotą kancerogeninį potencialą“, pavyzdžiui, policiklinius aromatinius angliavandenilius (PAH), organochloro pesticidus, tokius kaip DDT, ir į dioksinus panašius PCB, jie padarė išvadą, kad norėdami sumažinti vėžio riziką, mes turėtume apriboti jautieną, kiaules ar vištienos sąnaudas iki daugiausia penkių patiekalų.
Kodėl iš viso auginti mėsą, kai galite tiesiog nusipirkti ekologišką? Keista, bet „organinės mėsos vartojimas nesumažina kancerogeninio potencialo, susijusio su nuolatinių organinių teršalų suvartojimu (POP)“. Daugybė tyrimų neseniai palygino aplinkos teršalų buvimą ekologiškoje mėsoje, palyginti su įprasta mėsa, ir tyrėjai stebėtinai nustatė, kad organinė mėsa kartais buvo labiau užteršta. Taip pat ne tik ekologiška jautiena. Aukštesnis kiekis buvo ir kiaulienos ir paukštienos.
Jei pažvelgsite į mikropollutantus ir cheminius likučius tiek organinėje, tiek įprastoje mėsoje, keli aplinkos teršalai, įskaitant dioksinus, PCB, šviną ir arseną, buvo matuojami žymiai aukštesniame organinių mėginių lygyje. Kaip matote žemiau ir 2:56 mano vaizdo įraše, Augintos mėsos poveikis žmonėms: cheminė saugaŽalia yra ekologiška mėsa, o mėlyna – įprasta.
Virimo gaminimas padeda nutraukti kai kuriuos riebalus, kur PCB yra koncentruojami, kaip parodyta čia ir 3:01.
Atrodo, kad jūros gėrybės yra išimtis. Pavyzdžiui, garuojant, paprastai padidėja teršalų kiekis, padidėja teršalų poveikis ir koncentruojama gyvsidabrio kiekis net 47 procentais, kaip matote čia ir 3:15, mano mankštoje, mano 3:15. vaizdo įrašas. Geriau nesielgti su toksišku kaupimu.
Daugiau nei 95 procentai pramoninių teršalų, tokių kaip dioksinai ir PCB, poveikis žmonėms, gaunami iš maisto produktų, tokių kaip mėsa, įskaitant riebią žuvį, ir pieno produktus, tačiau teršalai neatrodo stebuklingai. Vienintelis būdas, kuriuo vištiena, žuvis ir kita mėsa sukelia žmonių poveikį žmonėms vaizdo įrašas.
Skirtingai nuo įprastos mėsos gamybos, derlius be skerdimo ne tik reikštų ne tik užkrėstus gyvūnus, bet ir daugiau užterštų gyvūnų. Kalbant apie teršalus, tai būtų tarsi laiko mašina prieš pramonės revoliuciją.
Gydytojo pastaba:
Auginama mėsa reiškia mažiau užteršimo išmatomis, toksiškais teršalais, antibiotikais ir hormonais; iki 99 procentų mažiau poveikio aplinkai; ir nulinė pandemijos rizika. Auginama mėsa leidžia žmonėms mėsą ir valgyti, nepaveikdami visų kitų.
Tai yra paskutinis vaizdo įrašas šioje išaugintos mėsos serijoje. Jei praleidote pirmuosius du, peržiūrėkite vaizdo įrašus Maisto sauga ir Atsparumas antibiotikams.
Anksčiau dariau vaizdo įrašų ciklą apie augalinę mėsą; Žiūrėkite susijusius pranešimus žemiau.
Visus augalinių mėsos serijų vaizdo įrašus taip pat galima rasti skaitmeniniu atsisiuntimu iš mano padariau internetinio seminaro. PamatytiAugalinės ir auginamos mėsos poveikis žmonių sveikatai pandemijos prevencijai ir klimato mažinimui.