Kad ir kur pažvelgtumėte, atrodo, kad kvadratinio patiekalo kaina didėja. Praėjusiais metais maisto kainos išaugo USDA duomenimis, 5,8 proc. Taigi nieko keisto, kad daugelis žmonių ieško būdų, kaip sutaupyti pinigų už tai, ką valgo.
Greito maisto tinklai iš kairėje ir dešinėje renkasi pinigus taupantiems valgytojams. Keletas populiarių tinklų siūlo nebrangius patiekalus piniginei palankiomis kainomis. Remiantis ataskaita, 5 USD yra naujas magiškas pietų ir vakarienės sąskaitų skaičius Axios.
Tačiau jums nereikia skubėti, kad už mažą kainą pavalgytumėte sočiai.
Paprašėme „MyFitnessPal“ dietologų pasidalinti savo mėgstamais greito, lengvo, sveiko ir naminio patiekalo receptais už mažiau nei 5 USD.
Čia yra visos dienos dietologo paruošti patiekalai, kurie nesugadins banko ir padės pasiekti dienos makrokomandos ir kalorijų tikslus. Jie yra taip pat paprasti, kaip ir ekonomiški, nes kiekvienas turi mažiau nei šešis ingredientus (išskyrus prieskonius).
Raskite dar daugiau įkvėpimo gaminant maistą namuose „MyFitnessPal“ programakuriame yra daugiau nei 2000 receptų!
Pastaba: tiksli porcijos kaina skirsis atsižvelgiant į jūsų regioną, kur apsiperkate ir konkrečius prekės ženklus bei prekes, kurias perkate.
Pusryčiai
Bendra šio recepto kaina yra 6,55 USD, todėl vienos porcijos kaina yra tik 3,27 USD!
Saldžiųjų bulvių burokėlių maišas su kiaušiniais
Patiekiama: 2
Ingridientai:
- 2 puodeliai kubeliais pjaustytų saldžiųjų bulvių (2 vidutinės saldžiosios bulvės) (1,98 USD)
- 2 puodeliai kubeliais pjaustytų burokėlių (1 svaras burokėlių) (3,49 USD)
- 2 arb. džiovintas šalavijas (0,48 USD)
- 2 arb. alyvuogių aliejus (0,14 USD)
- 2 dideli kiaušiniai (0,46 USD)
Nurodymai:
- Pastatykite puodą garinti, o kubeliais pjaustytas saldžiąsias bulves ir burokėlius sudėkite į garų puodą. Garinkite virš verdančio vandens apie 10 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės. Daržoves perkelkite į didelį dubenį ir palikite atvėsti, kol nebegaruos.
- Į saldžiųjų bulvių mišinį įmaišykite šalavijų.
- Didelėje, nelipnioje arba pagardintoje ketaus keptuvėje supilkite alyvuogių aliejų ir padėkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai keptuvė įkaista, supilkite saldžiųjų bulvių mišinį ir vieną ar du kartus pamaišykite apie 4 minutes. Karštas daržoves paskleiskite keptuvėje ir švelniai paspauskite, kad susidarytų tolygus sluoksnis.
- Kiekvienoje keptuvės pusėje daržovėse padarykite įdubą ir kiekvienoje įduboje įmuškite po kiaušinį. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos. Uždenkite keptuvę ir netrukdydami virkite apie 4–5 minutes, kol kiaušinių baltymai sustings, o tryniai vis dar bus skysti. Jei norite kietesnių kiaušinių, mentele apverskite kiaušinį ir po juo esančius burokėlius ir kepkite minutę ilgiau.
- Patiekite iš karto, su šlakeliu karšto padažo.
Informacija apie mitybą:
Porcijoje: Kalorijos: 373; Bendras riebalų kiekis: 9 g; natris: 267 mg; Iš viso angliavandenių: 61g; maistinės skaidulos: 13g; Cukrus: 22g; Baltymai: 13g
Pietūs
Smash Burger Taco
Bendra šių sočių pietų porcija kainuoja tik 2,55 USD.
Porcija: 1 | Porcijos dydis: 2 tacos
Ingridientai:
- 4 uncijos maltos kalakutienos (1,08 USD)
- 2 kukurūzų tortilijos (0,16 USD)
- 2 uncijos supjaustyto arba susmulkinto čederio sūrio (0,74 USD)
- 1 uncija marinuotų agurkų traškučių (0,21 USD)
- ½ puodelio susmulkintų salotų (0,08 USD)
- 2 šaukštai salsos (0,28 USD)
Nurodymai:
- Maltą kalakutieną pagardinkite druska, pipirais ir padalinkite per pusę. Kiekvieną pusę susukite į 2 colių rutulį.
- Nelipnią keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite kalakutienos rutulį į centrą. Ant kalakutienos rutulio uždėkite tortiliją. Mentele spauskite tortiliją, kol kalakutiena išsilygins. (Svarbu, kad kalakutiena būtų plokščia, kad ji visiškai iškeptų.)
- Kepkite 3 minutes ir tada apverskite. Į kalakutieną įpilkite sūrio ir uždenkite, kol sūris išsilydys, maždaug vieną minutę. Išjungę ugnį, įdėkite 2 marinuotų agurkų traškučius, pusę susmulkintų salotų ir 1 šaukštą salsos.
- Pakartokite procesą su likusiais ingredientais.
- Sulenkite kaip taco ir mėgaukitės.
Informacija apie mitybą:
Porcijoje: Kalorijos: 309; Bendras riebalų kiekis: 21 g; natris: 569 mg; Iš viso angliavandenių: 12g; maistinės skaidulos: 2g; Cukrus: 2g; Baltymai: 18g
Vakarienė
Viso grūdo pesto makaronai su vištienos dešra ir daržovėmis
Bendra šios vakarienės kaina 4 asmenims – 13 USD. 24, todėl tai yra pigus patiekalas už 3,31 USD už porciją.
Porcija: 4
Ingridientai:
- 8 uncijos viso grūdo spagečių (0,72 USD)
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus (0,07 USD)
- 12 uncijų. Itališka vištienos dešra (5,52 USD)
- ½ puodelio parduotuvėje pirkto pesto (1,94 USD)
- 7,5 stiklinės šviežių špinatų (1,50 USD)
- 1 puslitras vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę (3,49 USD)
Nurodymai:
- Puodą vandens užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Rezervuokite apie ¼ puodelio makaronų virimo vandens.
- Kol makaronai verda, į nelipnią keptuvę ant vidutinės ugnies įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite dešrą ir kepkite, kol ji visiškai iškeps ir pradės ruduoti, maždaug 5 minutes.
- Sudėkite špinatus ir pomidorus ir toliau virkite, kol špinatai suvys ir pomidorai šiek tiek suminkštės.
- Įmaišykite išvirtus makaronus ir pesto. Jei norite nevykusios padažo konsistencijos, įmaišykite rezervuotą makaronų virimo skystį po 1 šaukštą vienu metu, kol pasieksite norimą konsistenciją. Padalinkite į 4 dubenėlius ir patiekite.
Informacija apie mitybą:
Porcijoje: Kalorijos: 572; Bendras riebalų kiekis: 40 g; natris: 684 mg; Iš viso angliavandenių: 47g; maistinės skaidulos: 7g; Cukrus: 5 g; Baltymai: 34 g
Desertas
3 ingredientų mango šerbetas
Bendra šio recepto kaina yra 9,57 USD arba tik 1,20 USD už skanią porciją.
Porcija: 8 | Porcijos dydis: 1/2 puodelio/75g
Ingridientai:
- 2 dideli 20 uncijų (550 g) prinokę mangai (5,98 USD)
- 1 skardinė (13,5 skysčio uncijos/400 ml) kokosų pieno (2,79 USD)
- 1/2 apelsino sultys ir žievelė (0,40 USD)
- 2 šaukštai medaus (nebūtina) (0,40 USD)
Nurodymai:
- Laikykite mangą ant pjaustymo lentos plona puse į save. Nupjaukite dešinę vieno iš mangų pusę, vengdami kietos duobės, kuri eina per vaisiaus centrą. Apverskite mangą ir nupjaukite kitą pusę nuo plokščios duobės centre. Mango minkštimą supjaustykite 1 colio pločio griežinėliais. Nupjaukite žievelę ir išmeskite. Nupjaukite daugiau minkštimo vaisiaus viršuje ir apačioje ir sudėkite į maišytuvą. Pakartokite su kitu mangu. Išmeskite duobes.
- Į maišytuvą įpilkite kokosų pieno, apelsinų sulčių ir apelsino žievelės. Ištrinkite iki vientisos masės. Supilkite per ploną tinklelį sietelį į šaldiklyje saugią kepimo formą arba nereaguojančią metalinę kepimo formą ir užšaldykite iki vientisos masės, maždaug 5 valandas.
- Užšaldytą mišinį palikite kambario temperatūroje 5–10 minučių. Šakute susmulkinkite mišinį į gabalėlius ir sudėkite į maišytuvą. Maišykite, vieną ar du kartus sustabdę maišytuvą, kad sustingę gabaliukai judėtų guminiu mentele arba mediniu šaukštu, kol visas mišinys taps lygus ir ledo kristalai suirs. Patiekite iš karto arba laikykite sandariame inde iki 2 mėnesių. Leiskite šiek tiek suminkštėti kambario temperatūroje, jei šerbetas per kietas, kad būtų galima semti.
Informacija apie mitybą:
Porcijoje: Kalorijos: 144; Bendras riebalų kiekis: 8 g; Sotieji riebalai: 7g; Mononesočiųjų riebalų: 0g; Cholesterolis: 0mg; natris: 1 mg; Angliavandeniai: 19g; maistinės skaidulos: 1g; Cukrus: 15 g; Baltymai: 1g