Tvarkyti savo mitybą ir mitybos įpročius nėra lengva užduotis. Kai pereisite prie kalorijų stebėjimo, padidinsite suvartojamų baltymų kiekį arba pasieksite savo kasdienį žingsnį, galite pasijusti lyg esate pasaulio viršūnėje. Tai yra, kol potraukis saldžiam desertui ar sūriems užkandžiams užklupo lygiai taip pat, kai žengėte į priekį.
Priminimas: patobulinti savo valgymo būdą nereiškia atsisveikinti su mėgstamu maistu. Daktarė Danielle Belardovienas iš „MyFitnessPal“ mokslinių patarėjų, sukūrė šį daug skaidulų turinčio sūrio pyrago be pieno receptą, kad padėtų patenkinti savo troškimą ir toliau siekti savo tikslų.
Sūrio pyragas be pieno
Porcijų: 10 | Porcijos dydis: 1 riekelė
Ingridientai:
Dėl pluta:
- 1 puodelis valcuotų avižų
- 1 puodelis žalių migdolų
- 4 Medjool datulės, be kauliukų
- ¼ puodelio nesaldinto obuolių padažo
Užpildui:
- 2 puodeliai žalių anakardžių, mirkyti 4 valandas, tada nusausinti
- ½ puodelio nesaldinto migdolų pieno
- ½ puodelio klevų sirupo
- 1 citrinos sultys
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
- ¼ puodelio linų sėmenų miltų (dėl skaidulų pridėjimo ir surišimo)
- Šviežios uogos užpilui (nebūtina)
Nurodymai:
- Virtuvės kombainu sumaišykite avižas, migdolus ir datules. Pulsuokite, kol pasieksite trupinę tekstūrą.
- Į mišinį įpilkite obuolių ir plakite, kol mišinys pradės lipti.
- Įspauskite mišinį į išklotos 9 colių spyruoklinės formos dugną. Įdėkite į šaldiklį, kad sustingtų, kol gaminsite įdarą.
- Didelio greičio trintuve sumaišykite išmirkytus ir nusausintus anakardžius, migdolų pieną, klevų sirupą, citrinų sultis, vanilės ekstraktą ir linų sėmenų miltus. Sumaišykite iki vientisos ir kreminės masės.
- Supilkite įdarą ant plutos ir mentele išlyginkite viršų.
- Sūrio pyragą dėkite į šaldiklį bent 4 valandoms, kol sutvirtės.
- Prieš patiekdami sūrio pyragą išimkite iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti apie 10-15 minučių.
- Jei norite, papuoškite šviežiomis uogomis.
- Supjaustykite į 10 griežinėlių ir mėgaukitės!
Informacija apie mitybą
Porcijoje: Kalorijos: 391; Bendras riebalų kiekis: 16 g; natrio: 13g; Iš viso angliavandenių: 57g; maistinės skaidulos: 6,5g; Cukrus: 40 g; Baltymai: 8,6 g