Veiksmingiausia svorio metimo dieta gali būti ir pati sveikiausia.
Kodėl yra vegetariškos dietos yra tokios veiksmingos diabeto prevencijai ir gydymui? Galbūt tai yra dėl svorio kritimo. Kaip aptariu savo vaizdo įraše Geriausia dieta svorio metimui ir ligų prevencijaitie valgant daugiau augalinės kilmės yra žymiai plonesni. Tai taip pat nėra pagrįsta gyventojų skerspjūviu. Galite atlikti intervencinį tyrimą ir įdėti tai išbandyta atsitiktinių imčių, kontroliuojamo bendruomenėje pagrįsto viso maisto ir augalinės dietos tyrime.
„Pagrindinis skirtumas tarp šio bandymo (augalinės mitybos) ir kitų svorio metimo metodų buvo tas, kad dalyviai buvo informuoti, kad jie valgytų WFPB (viso maisto, augalinės kilmės) dietą ad libitum ir sutelktų pastangas ties dieta, o ne didintų. mankšta“. Ad libitum reiškia, kad jie gali valgyti tiek, kiek nori; nebuvo kalorijų skaičiavimo ar porcijų kontrolės. Jie tiesiog valgė. Buvo siekiama pagerinti maisto kokybę, o ne riboti maisto kiekį. Tyrimo metu mokslininkai nurodė, kad dalyviai sutelkė dėmesį tik į dietą, o ne daugiau mankštinosi, nes norėjo išskirti sveikesnės mitybos poveikį.
Taigi, kas atsitiko? Tyrimo pradžioje dalyviai buvo vidutiniškai nutukę ir svėrė beveik 210 svarų (95 kg), o vidutinis ūgis buvo apie 5'5 colių (165 cm). Praėjus trims mėnesiams nuo tyrimo, jie numetė apie 18 svarų (8 kg) – neribojo porcijų ir valgė visą sveiką maistą, kurio norėjo. Sulaukę šešių mėnesių, jie buvo beveik 26 svarai (12 kg) lengvesni. Vis dėlto žinote, kaip paprastai vyksta šie svorio metimo bandymai. Tačiau tai nebuvo institucinis tyrimas, kurio dalyviai buvo uždaryti ir pamaitinti. Šiame tyrime maitinimas nebuvo teikiamas. Tyrėjai tiesiog informavo juos apie augalinės mitybos naudą ir skatino taip maitintis savarankiškai, su savo šeima ir savo namuose, savo bendruomenėse. Paprastai šiuose „laisvo gyvenimo“ tyrimuose matote svorio mažėjimą per šešis mėnesius, o metų pabaigoje svoris mažėja arba net pablogėja. Tačiau šiame tyrime dalyviams pavyko išlaikyti tokį svorio kritimą visus metus, kaip matote žemiau ir 1:57 vaizdo įrašą.
Be to, jų cholesterolio kiekis taip pat pagerėjo, tačiau šlovės teiginys yra tas, kad jie „pasiekė daugiau svorio netekus 6 ir 12 mėnesių nei bet kuris kitas bandymas, kuris neriboja suvartojamos energijos (kalorijų) ar neprivalo reguliariai mankštintis“. Tai verta pakartoti. Viso maisto, augalinės kilmės dieta pasiekė didžiausią kada nors užregistruotą svorio kritimą per 6 ir 12 mėnesių, palyginti su bet kokia kita tokia intervencija, paskelbta medicinos literatūroje. Akivaizdu, kad dabar, laikydamiesi labai mažai kalorijų turinčių bado dietų, galite numesti bet kokį svorį. „Tačiau mediciniškai prižiūrimi skysti „maisto pakaitalai“ nėra skirti nuolatiniam naudojimui“ – aišku, tai tik trumpalaikiai pataisymai – „ir yra susiję su didelėmis išlaidomis, dideliu nusidėvėjimo lygiu ir didele tikimybe atgauti 50 proc. ar daugiau numesto svorio per 1–2 metus.“ Priešingai, visaverčio maisto, augalinės mitybos esmė yra maksimaliai padidinti ilgalaikę sveikatą ir ilgaamžiškumą.
Ką apie mažai angliavandenių turinčias dietas? „Mažai angliavandenių turinčios dietos poveikio tyrimai parodė didesnį mirtingumą dėl visų priežasčių“, ty trumpesnę gyvenimo trukmę, „sumažėjusį periferinio srauto sukeltą išsiplėtimą (arterijų funkciją), pablogėjusią vainikinių arterijų ligą ir padažnėjusį vidurių užkietėjimą, galvos skausmas, halitozė (blogas kvapas iš burnos), raumenų mėšlungis, bendras silpnumas ir bėrimas.
Svorio metimo esmė – netilpti į mažesnę karstą. Viso maisto, augalinės kilmės dieta yra veiksmingesnė už mažai angliavandenių turinčias dietas siekiant numesti svorio ir turi teigiamą šalutinį poveikį, pvz., sumažina diabeto riziką, ne tik numesti svorio.
„Mažesnę 2 tipo diabeto riziką tarp vegetarų iš dalies galima paaiškinti pagerėjusia svorio būkle (ty mažesniu KMI). Tačiau mažesnė rizika taip pat gali būti paaiškinta didesniu suvartojamų maistinių skaidulų ir augalinių baltymų kiekiu, mėsos ir kiaušinių baltymų bei hemo geležies nebuvimu ir mažesniu sočiųjų riebalų suvartojimu. Dauguma tyrimų rodo, kad 2 tipo diabeto rizika yra mažiausia tarp asmenų, kurie laikosi veganiškos dietos. Tai galima paaiškinti tuo, kad veganai, priešingai nei ovo- ir lakto-ovo-vegetarai, nevalgo kiaušinių. Dvi atskiros metaanalizės susiejo kiaušinių vartojimą su didesne 2 tipo diabeto rizika.
Galbūt jis valgo žemiau maisto grandinės, taip išvengdamas didžiausio patvariųjų organinių teršalų, tokių kaip dioksinai, PCB ir DDT, kiekio gyvūniniuose produktuose. Jie buvo įtraukti kaip diabeto rizikos veiksnys. O gal tai susiję su žarnyno mikrobioma. Nenuostabu, kad naudojant visą tą skaidulą augalinės kilmės racione bus mažiau ligas sukeliančių bakterijų ir daugiau apsauginės žarnyno floros, o tai gali sukelti mažiau uždegimų visame kūne, kuris „gali būti pagrindinis bruožas, siejantis veganų žarnyno mikrobiotą su apsauginis poveikis sveikatai“, įskaitant medžiagų apykaitos sutrikimus, kuriuos galite pastebėti sergant 2 tipo cukriniu diabetu.
Daugybė augalinės kilmės maisto produktų privalumų gali padėti laikytis taisyklių ir padėti šeimai. „Kadangi namų ūkis, kuriame yra žmonių, nesergančių diabetu, vargu ar entuziastingai laikysis „diabetinės dietos“, mažai riebalų turintis augalinis metodas nėra būdingas ligai ir, kaip įrodyta, pagerina kitas lėtines ligas. Nors pacientas (sergantis cukriniu diabetu) greičiausiai pagerės A1C (cukraus kiekio kraujyje kontrolė), sutuoktinis, kenčiantis nuo vidurių užkietėjimo ar aukšto kraujospūdžio, taip pat gali pastebėti pagerėjimą, kaip ir vaikams, turintiems svorio problemų.
Tai tik mano skonis New York Times geriausiai parduodama knyga, Kaip nesilaikyti dietos. (Kaip ir visos mano knygos, visos gautos pajamos buvo skirtos labdarai.) Žiūrėkite knygos anonsas. Jus taip pat gali sudominti jo palydovas, Kulinarijos knyga „Kaip nesilaikyti dietos“..
Patikrinkite mano valandos trukmę Įrodymais pagrįstas svorio metimas paskaita daugiau.